Zeilvakantie in de Caribbean

Een of twee weken meezeilen langs de eilanden in het Caribisch gebied

zeilvakantie vanaf Grenada

14 dagen/13 nachten route: Grenada- Carriacou-Union Island- Mayreau-Tobago Cay's-Canouan-Bequia- St Vincent (dagtocht met veerpont)-Union Island-Carriacou-Grenada


 

Na aankomst op de luchthaven gaan we naar de  Horta die bij St. Georges voor anker ligt. De volgende dag doen we rustig aan en kunt u St. Georges verkennen. Aangezien we op deze zeilvakantie niet zo aan tijd gebonden zijn is de invulling van het programma redelijk flexibel.  Zo kunnen we wat langer op voor u interessante eilanden blijven.

We varen dicht langs de schitterende kust van Grenada noordwaards naar het zuster eiland Carriacou.  Als het weer het toelaat ankeren we voor de nacht bij de onbewoonde eilanden groep I. de Ronde.  In de morgen vervolgen we onze weg naar Carriacou. De daarop volgende dag varen we in een klein uurtje  van Carriacou naar Union Island. Als we geankerd zijn heeft u ruim de tijd om het eiland te verkennen en een duik te nemen.

De volgende morgen varen we na het ontbijt naar het kleine eiland Mayreau waar we voor de lunch voor anker gaan bij het bounty strand. Na de lunch varen we verder naar de Tobago Cay's   en kunt u aan het eind van de middag nog met de schildpadden zwemmen. 's Avonds hebben we een bbq aan dek onder de schitterende sterrenhemel. 

Nu is de keus aan u, blijven we nog een dag op de Tobago Cay's of varen we na het ontbijt tussen de riffen van de Tobago Cay's naar Canouan en ankeren daar rond lunchtijd in de grote baai. In de middag kunt u hier erg mooi snorkelen of u kunt  Canouan verkennen.

 

 

De dag daarop varen we in een aantal uren naar het eiland Bequia (spreek uit als bekwee) en ankeren aan het eind van de middag in de grote baai die u hierboven op de foto ziet.

De volgende dag kunt u het prachtige Bequia ontdekken, op de stranden luieren of de Turtle farm bezoeken .

 

 

 's Morgens vroeg gaat u met de veerpont naar St. Vincent (zie foto hiernaast) en heeft u de hele dag de tijd om het prachtige eiland te bekijken of rond te scharrelen in het bruisende Kingstown. I.p.v. een diner op de kant luncht u deze middag aan wal. Laat in de middag brengt de veerpont u weer terug naar Bequia.

 

 

De volgende morgen staan we vroeg op en varen we na het ontbijt naar een ruige baai met een zwart strand op Union Island. Dit is de mooiste zeiltocht van de week met een goede kans op een flinke vis aan de haak.

Dan is het alweer uw twee na laatste dag aan boord en varen we na het ontbijt naar Carriacou waar we rond lunchtijd ankeren. 

Op uw laatste dag aan boord varen we van Carriacou terug naar Grenada, vanwaar de daarop volgende dag uw vlucht naar huis vertrekt.

 Nog vragen/boeken

 

UA-17386200-1