Zeilvakantie in de Caribbean

Een of twee weken meezeilen langs de eilanden in het Caribisch gebied

Martinique


"Dit is het beste, vruchtbaarste, vriendelijkste en charmantste land van de wereld. Het is het mooiste dat ik ooit gezien heb. Mijn ogen worden zo'n groene oase nooit moe." Zo omschreef Columbus het eiland Martinique in 1502.Image result for jardin de balata


 De Carib Indianen gaven dit eiland de naam Madinina, Bloemeneiland, en Martinique is nog steeds beroemd om zijn prachtige botanische tuinen, overdadige regenwoud, Creoolse sfeer en de fraaie zwarte en witte stranden. 

 De gasten komen aan boord in Fort de France, de hoofdstad van Martinique.

 

De volgende dag varen we naar Les Trois-Ilets (waar Josephine, de vrouw van Napoleon, is opgegroeid). 

Na voor anker te zijn gegaan varen we met de bijboot naar de kant en wandelen we in een half uur naar Musee de la Pagerie,  het voormalige familie landgoed van Josephine haar ouders.  Eventueel kan ook Maison de la Canne, een gerestaureerde suikerfabriek, bezocht worden.  

De volgende dagen  bezoeken we onder andere de baaien met de dorpjes Les Anses-d'Arlets met zijn donkere zandstranden en Anse Mitan een gezellig romantisch dorpje rond een haven.

De vroegere hoofdstad, St. Pierre, stond ooit bekend als "het Parijs van West-Indie". Op 8 mei 1902 was er zo'n heftige vulkaanuitbarsting dat de stad met 30.000 inwoners binnen 3 minuten van de aardbodem verdween! De dodelijke gassen en hete lava konden een overlevende niet bereiken, hij heette Cyparis en was in de diepste kerker van de gevangenis gegooid.                                                              Nu is hij een beroemd man en "Bijzonder Onderdaan van Martinique", net als keizerin Josephine.Image result for picture st pierre martinique

 

 

Daarna zeilen we weer richting het zuiden en gaan voor anker bij Fort de France, de huidige hoofdstad. Deze levendige Creoolse stad met zijn vele winkelstraten en  gebouwen als Bibliotheque Schoelcher en de Cathedrale St. Louis  is in combinatie met de fruit- en groentemarkt  zeker een bezoek waard. 

Fort de France is tevens het eindpunt van deze reis.

Het programma is echter flexibel en zo hebben de gasten, indien gewenst, ook de  gelegenheid om het eiland zelf te verkennen of om in een van de vele baaien naast het zwemmen, snorkelen en zonnen ook te gaan duiken. Liefhebbers van tropische planten zullen zeker een bezoek willen brengen aan de Jardin de Balata en ook een bezoek aan een van de vele rumfabrieken is een echte aanrader. Indien gewenst gaat Lizzy, die goed Frans spreekt,met de gasten mee.

 Deze Martinique-reis kan ook als 14 daagse  reis geboekt worden in combinatie met het zuidelijker gelegen St. Lucia.  

 

Neem contact met ons op

 

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

UA-17386200-1