Zeilvakantie in de Caribbean

Een of twee weken meezeilen langs de eilanden in het Caribisch gebied

St. Lucia

 De 14 daagse zeil-vakantie naar St. Lucia is een combinatie reis van Martinique en St. Lucia

 

Met zijn Creoolse architectuur, de fraaie “peperkoek” versieringen en de madrasstoffen onderscheidt St. Lucia zich van de andere Britse (buur)eilanden.

St. Lucia is een eerste klas Caribische schoonheid.

Het midden van het eiland St. Lucia bestaat uit bergachtig bos, omgeven door glooiende bananenplantages, suikerriet en kokosbomen. Langs de kust liggen kleine vissers dorpjes en berg gehuchten houden zich vast aan uitbundig groene hellingen.

Ondanks dat het een Brits eiland is treedt de Franse erfenis van St. Lucia steeds weer op de voorgrond. De meeste plaatsnamen zijn nog in het Frans.

 

 

 

Vanuit Martinique begint uw vakantie en  varen we naar Rodney Bay op St. Lucia waar we voor anker gaan. Pigeon Island, het voormalige piratennest van kapitein Jambe de Bois, kan bezocht worden. Over het 16 ha grote schiereiland loopt een botanisch pad, zijn er verschillende militairen ruines en is er een bezoekerscentrum. Ook is er een fraai strand.

 

 

 De volgende dag bezoeken we de levendige hoofdstadvan St. Lucia,  Castries die gelegen is in een beschutte inham. Er is een grote versmarkt met vele groentenverkoopsters en vele kraampjes met  T shirtverkopers.  Op de markt gaan we bij een van de lokale restaurantjes, met hun tafeltjes op straat, lunchen.

 

Ten zuiden van Castries ligt Marigot, een diepe baai omgeven door steile, beboste heuvels en een palmstrandje. Hier werd de film Doctor Dolittle met Rex Harrison in 1967 opgenomen. Ook wij laten hier tijdens uw zeil-vakantie het anker vallen om de nacht door te brengen.

 

 

 

De herkenningstekens van            St. Lucia zijn de Pitons, markante suikerbroodvormige bergtoppen die vlak naast elkaar bij Soufriere uit de zee oprijzen. Voor de plaats of tussen de Pitons gaan we voor anker en is er de mogelijkheid om de plaats en de omgeving te verkennen.

 

 

 

Ook bezoeken we de Diamond botanical gardens: net buiten de plaats, in de heuvels,  ligt deze prachtige botanische tuin.  Langs de smalle paden zien we vele tropische planten en bomen die op St. Lucia voorkomen. Ook zijn er  minerale baden en aan het eind van de tuin een waterval.

 

 We kunnen ook nog  de Sulphur springs bezoeken. Dit is  een vulkaankrater met zwavelhoudende bronnen. Het spookachtige maanlandschap in de omgeving van de vulkaan is ontstaan door de uitstoot van de kokende lava.

 

 

 

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma ook in omgekeerde volgorde gevaren worden. In dat geval zeilen we van Martinique eerst naar de Pitons op St. Lucia.

 Neem contact met ons op

 

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

UA-17386200-1