Zeilvakantie in de Caribbean

Een of twee weken meezeilen langs de eilanden in het Caribisch gebied

Zeilvakantie vragen

Hoe zit het met de kosten?

Wij spreken van te voren een vaste prijs met je af en heb je achteraf geen pijn in de portemonnaie. Metname de boordkas, die bij andere aanbieders vaak achteraf verrekend wordt kan erg tegenvallen dit vanwege  de in vergelijking met Nederland hoge prijzen van levens-onderhoud in het Caribisch gebied of door meer verstookte diesel door tegenwind, hoger brandstof gebruik bijboot etc.. Alleen de door jouw gedronken drankjes, je landexcursies en de officiele kosten voor in en uitklaren worden bij ons achteraf verrekend.

Hoe vaak moeten we verplicht op de kant eten?

Bij de week tour lunchen onze gasten 1x op de kant, bij de 2 weekse tour 2x Als jullie een leuk eettentje zien en daar 's avonds willen eten kan dat natuurlijk altijd. Op de Tobago Cays bestaat de mogelijkheid om onder de prachtige sterrenhemel een lobster bbq te genieten.(c.a. 40 Euro)

Worden de gasten vaak zeeziek als ze met jullie meezeilen?

 Image result for foto zeeziek van kwartjes

Een enkeling wel, de meeste niet.  Zeeziekte is afhankelijk van veel factoren, o.a. vermoeidheid, scheepsbewegingen, frisse lucht, stress en nog veel meer. De grote Engelse zeeman Nelson was altijd bij aanvang van een tocht zeeziek. In het gebied waar we varen is het door de beschutting van de eilanden relatief rustig, dit zorgt er in combinatie met de rustig bewegende Horta voor dat het aantal zeezieke gasten klein is.

Mocht je er last van krijgen dan hebben we speciale anti zeeziekte pilletjes aan boord

Op een Catamaran word je niet zeeziek.

Onzin, een echt broodje aap verhaal. We  kennen mensen die op een Catamaran wel zeeziek worden en op een enkelromp schip niet en omgekeerd.

Hoe kan ik contact houden met het thuisfront?

We hebben een speciale z.g. long range Wi-Fi installatie aan boord, hierdoor hebben we op meer dan  70% van de baaien waar we ankeren Wi-Fi voor onze gasten beschikbaar.  Het is niet altijd even snel maar snel genoeg om E mail op the halen of te verzenden.

   Moeten er minimaal x personen zijn voordat een zeilvakantie doorgaat?

 In tegenstelling tot andere schepen waar tot 2 weken voor de aanvang van je zeilvakantie geannuleerd kan worden wegens te weinig deelnemers weet je bij ons op het moment dat wij je boeking accepteren zeker dat je welkom aan boord bent.

    Waarom moet je op andere boten buiten douchen.

Op vele kleinere boten is de badcel zo klein dat je er niet kunt douchen zonder alles (incl. de wc) drijfnat te maken. Om vocht problemen te voorkomen moeten daarom de bemanning (en gasten) buiten douchen.  Helaas vertelt men dit vaak aan de gasten als ze aan boord komen.

Moet ik zeilervaring hebben?

Wij zeilen de boot alleen dus je hoeft helemaal niets te doen, maar als je mee wilt helpen dan mag dat. Als je wilt, leggen we je de basis principes van het zeilen uit.

 Moet ik meehelpen met boodschappen, koken en schoonmaken?

 

Nee, het is jullie vakantie! Voordat we weg gaan hebben wij de inkopen al gedaan en we zorgen er voor dat er een ruime voorraad aan boord is. Ook het koken en schoonmaken nemen wij voor onze rekening, voor onze gasten is het dus echt vakantie.We vragen wel aan  jullie om iets aan te pakken of even mee te helpen met het dekken van de tafel.

 

Ik heb een (Gluten vrij) dieet, eet vegetarisch, lust echt geen....gebruik speciale medicijnen

Hoeft in principe geen probleem te zijn, Lizzy kan in de meeste  gevallen hier rekening mee houden. Laat het ons wel voor dat u boekt weten dan kunnen we e.e.a. bespreken.

 Ik ben allergisch voor katten

 

 

Ja dan hebben we een probleem. De boot is altijd schoon maar er zweeft natuurlijk altijd nog wel een haartje van onze scheepskat Zwerver. We hebben wel gasten gehad die (licht) allergisch waren en die het er op gewaagd hebben en totaal geen last hebben gehad.

 

 

Wat is dat toch voor gedoe met dat in- en uitklaren?

Grenada en het zuster eiland Carriacou is een land.  St. Vincent en de Grenadinen, St. Lucia en Martinique zijn andere landen. Stel het je voor zoals het vroeger in Europa was. Elke keer dat je de grens overstak moest je je paspoort laten zien. Hier is het nog steeds zo, als we in een ander land komen moet de kapitein de scheepspapieren en paspoorten bij de douane en immigratie ambtenaren laten afstempelen. Hier zijn kosten aan verbonden.

Wat voor kleding moet ik meenemen en wat is de dress code?

Korte broek en T shirt voldoet in alle gevallen. Sommige (dure) restaurants verlangen een lange broek. Als je wilt zwemmen of snorkelen is zwemkleding of een oud T shirt wel handig om je tegen de zon te beschermen. Bijna al onze gasten nemen veel te veel kleding mee, indien nodig kan er onderweg was afgegeven worden bij een wasserij.

Schoeisel: aan dek en in de boot lopen we op blote voeten of op gympjes of bootschoenen. 

Bagage: Harde koffers, (zoals de Samsonite) zijn een ramp aan boord en zeer moeilijk weg te stouwen. Neem daarom uw bagage in een rugzak, zachte reistas of plunje zak mee. Ook zachte tassen met wieltjes zijn absoluut niet welkom aan boord.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UA-17386200-1