Zeilvakantie in de Caribbean

Een of twee weken meezeilen langs de eilanden in het Caribisch gebied

zevendaagse zeilvakantie naar de Tobago Cays


 

7 dagen/6 nachten route: Carriacou - Sandy Island - Union Island - Petit St. Vincent en Petit Martinique -  Mayreau - Tobago Cays – Canouan - Union Island - Carriacou

 Dag 1

Het avontuur gaat beginnen

 Om 9 uur in de morgen vertrekken jullie met de fast ferry vanuit Grenada en varen jullie langs de schitterende kust van dit eiland. Halverwege vaart de ferry langs Isle de Ronde waar ook de nog steeds actieve onderwater vulkaan Kick 'em Jenny gelegen is.

 

 

 Na aankomst met de ferry op Carriacou neemt onze vaste taxi driver Keith Thomas, die van jullie aankomst op de hoogte is, jullie mee naar Tyrell bay waar de Horta voor anker ligt.  

 

 Na verkenning van de boot en na de lunch maakt Lizzy met jullie een kleine eilandtour. We gaan met lokale kleine busjes naar Hillsborough, de hoofdstad van Carriacou, en vandaaruit naar "Windward" waar nog altijd geheel traditioneel houten schepen op het strand gebouwd worden. Onderweg genieten we van schitterende vergezichten. Mocht de dorst onderweg toeslaan dan zijn jullie op het goede eiland, Carriacou heeft 1 benzine station en over 100 rumbars. In de avond kunnen we rustig aan dek zitten of speelt Harm taxi driver om jullie naar een van de kroegjes op de kant te brengen.

Dag 2

 

 

 

 

Na het onbijt en jullie eerste nacht aan boord van de Horta varen we naar het eerste bounty eiland, Sandy Island voor de kust van Carriacou. We gaan lekker zwemmen en snorkelen in het kristal heldere water en we genieten van het hagel witte strand en de palmbomen. Met een beetje geluk hebben we een geweldige zonsondergang en zien we de z.g. Green Flash

 

 

 

 

 

Dag 3

 

 De volgende morgen varen we in een uurtje  van Sandy Island naar Union Island. Als we geankerd zijn neemt Harm jullie mee om het eiland te verkennen, een bezoek aan Jack Sparrows beach bar is mogelijk en hebben jullie ruim de tijd om het eiland te verkennen. Later kunnen jullie nog een duik nemen en genieten van de beker koralen die hier onder water groeien.

Dag 4

Na de derde  nacht aan boord gaat het anker omhoog en varen we naar Petit St. Vincent, een prive eiland waar men voor US$ 1500,= een nachtje mag slapen, het heeft een geweldig mooi strand en een luxe beach bar met redelijke prijzen. Tegenover het eiland ligt Petit Martinique, het smokkelaarsnest in de regio.

 

 

 

Na de lunch varen we naar het kleine eiland Mayreau, met z’n 200 inwoners en 1 weg. Hier kunnen jullie dus echt niet verdwalen.

 

 

 

 

 

 

De klim naar de top is echt een must, achter het pitoreske kerkje hebben jullie een geweldig uitzicht op de Tobago Cay's. Op de terugweg kunnen jullie een bezoek aan de Bob Marley bar natuurlijk niet weerstaan.

 

 

Dag 5

Op de vijfde dag varen we verder naar de Tobago Cays en zwemmen jullie  met de zeeschildpadden 's Avonds hebben we een bbq aan dek onder de schitterende sterrenhemel

 

 

Dag 6

 Op de 6e dag van onze tour mogen jullie zeggen wat we doen, we varen verder naar Canouan of we blijven nog een dag op de Tobago Cay's. Die dag staat dan geheel in het teken van snorkelen met de zeeschildpadden en samen met Harm te snorkelen op het schitterende rif. We zien mooie koralen en veel gekleurde vissen. Indien gewenst bestaat er "s avonds de mogelijkheid om super romantisch een lobster bbq te reserveren op een van de onbewoonde eilandjes.

 

 

 

 

 

 

Als we niet op de Cay's blijven varen we de 6e dag na het ontbijt tussen de riffen van de Tobago Cays naar Canouan en ankeren daar rond lunchtijd in de grote baai genaamd Charlestown bay. In de middag kunnen jullie hier erg mooi snorkelen of we kunnen   Canouan verkennen en genieten van de adembenemende uitzichten en landschildpadden die hier overal rondlopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het is nu alweer jullie laatste dag aan boord, maar we gaan eerst nog genieten. We hebben een mooie zeiltocht naar Carriacou voor de boeg waar we rond de middag aan zullen komen. Hier is ook de "verplichte" lunch bij het Slipway restaurant. Kate, de kok, maakt de beste burgers in het Caribisch gebied, maar er staan natuurlijk ook andere gerechten op de kaart. Na de lunch brengt onze taxi driver jullie naar de ferry en dan is het avontuur definitief voorbij. En jullie kunnen terugkijken op een schitterende week aan boord van de Horta.

 

nb. de route is niet "uitgehakt in steen" en afhankelijk van het weer en jullie wensen kan er ook anders gevaren worden.

 

 Neem contact met ons op

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

UA-17386200-1